Cashewkräm med gräslök

Hej fina ni!

Nu har det gått några veckor sedan vi slutade köpa hem mejeriprodukter. Barnen har vant sig… Jag har inte märkt så stora skillnader på dom rent hälsomässigt, men istället för omelett och smörgåsar äter dom havregrynsgröt med kanel och cashewgrädde (Jag tjockar till mjölken lite :)) och honung samt smoothies. Det känns som att de står sig bra på det.

Jag känner att jag behöver göra ett frukostinlägg snart… men tills dess kommer ett recept på cashewost! Den här krämen är sååååå rackarns god, enkel att göra samt användbar på tex en smörgås eller som dipp till en cruditétallrik.

Cashewkräm

ca 4-6portioner

5 dl cashewnötter, blötlagda över natten och avsköljda

En halv citron

1 dl näringsjäst

2 tsk vitlökspulver

2 tsk lökpulver

Ca en dl gräslök, upphackad

Salt och peppar

Mixa alla ingredienser utom gräslök i en mixer tills du får en helt slät kräm. Om den är för tjock, tunna ut den med vatten. Ta ca en matsked per gång. Vänd slutligen ner gräslöken och kör tills du får en grön kräm.

Servera med en sallad, på ett frökex eller som dippsås.

Varm quinoasallad med rödbetor och sötpotatis. Dressingen gjorde jag med olivolja, citron, dijonsenap, honung, vitlökspulver samt salt och peppar, easy!

Läs om vår kommentarspolicy