Kokosbacon!

Hej!

Här kommer ett recept som jag lovade att lägga upp igår. Kokobacon är busenkelt att göra! De kokoschipsen som man hittar i butik är oftast rostade i förhand. Mina var orostade så dom fick ligga dubbelt så länge i ugnen.

I originalrecepten till kokosbacon finns det oftast liquid smoke, men jag använder istället aminosyror (liquid aminos). Det går också bra med tamari eller soja.

Kokosbacon

6-8 portioner

Ca 5 dl kokoschips

1.5 msk aminosyror

1 msk äppelcidervinäger

1.5 msk lönnsirap

1.5 tsk rökt paprikapulver

Värm ugnen till 150 grader.

 

Blanda alla ingredienser utom kokos.

Lägg kokos i en skål och häll över vätskan. Vänd med handen tills det blivit ett jämnt lager av kryddblandning över chipsen.

Sprid ut ett tunt och jämnt lager över en pappersbeklädd plåt. Låt chipsen få en mörkbrun färg ca 15 minuter i ugnen, vänd några gånger så de får en jämn färg.

Ta ut från ugnen och låt svalna. Gott med till exempel caesarsallad eller carbonara!

 

 

Läs om vår kommentarspolicy