Kryddiga mandelsmörskakor

Hej och glad måndag!

Jag startade veckan med fotografering, sedan hämta en en sjuk dotter och avslutade med en katt som suttit fast under grannens tak i två dagar. Nu är det kväll och äntligen finns tid att sitta och dricka lite te samt svara på mail. OCH blogga! Vad sägs om näringsrika mandelsmörskakor?

Kryddiga mandelsmörskakor

Cirka 20 st
2 dl mandelsmör
2 dl lönnsirap
1 dl kokosolja, kallpressad ekologisk, smält i kastrull
1/2 tsk kanel, malen
1 tsk ingefära, färskriven
1/2 tsk havssalt
4 dl teffmjöl
1/2 tsk vaniljpulver
Havssalt, till garnering

Värm ugnen till 175 grader.
Blanda mjöl, salt och kanel i en skål.
Tillsätt mandelsmör, lönnsirap, kokosolja samt vanilj. Blanda väl med en spatel tills det blir en deg.
Rulla små bollar, cirka 7 cm i diameter och placera med lite mellanrum på en bakplåtspappersbeklädd plåt.
Använd en gaffel och pressa försiktigt ner varje boll till en kakform.
Sprinkla över lite havssalt.
Sätt kakorna i ugnen och grädda i cirka 10-12 minuter.
Ta ut från ugnen och lägg på ett galler där de kan svalna.

Läs om vår kommentarspolicy