Hej!
Min inspiration till bloggen går på sparlåga nu under bokskriveriet, kurser högt och lågt, skolaktiviteter dag ut och dag in samt planering för nya huset i Hua Hin! Massa kul saker med andra ord.
Medan jag inväntar mer inpiration kommer ett recept från min bok Sött utan vitt socker. Enjoy!
Jordgubbs- och kokosglass
6-8 portioner
2 burkar kokosmjölk, kylskåpskalla
200 g frysta jordjubbar
1 dl lönnsirap
1/2 tsk vaniljpulver
Färska jordgubbar, till servering
Öppna burkarna underifrån och häll av vattnet. Tina upp jorgubbarna och mixa till en slät bärmos. Blanda kokoskrämen, bärkrämen samt lönnsirap och vanilj i en kastrull och koka upp. Ta bort från värmen och fortsätta vispa. Låt svalna och ställ in i kylen för att svalna helt. Häll blandningen i en glassmaskin och fälj instruktionerna. Har du ingen maskin kan du hälla upp glassen i en form, ställa i frysen och röra om var 20:e minut i 2 timmar och sedan låta glassen frysa helt.