Jordgubbs- och kokosglass!

Hej!

Min inspiration till bloggen går på sparlåga nu under bokskriveriet, kurser högt och lågt, skolaktiviteter dag ut och dag in samt planering för nya huset i Hua Hin! Massa kul saker med andra ord.

Medan jag inväntar mer inpiration kommer ett recept från min bok Sött utan vitt socker. Enjoy!

Jordgubbs- och kokosglass

6-8 portioner

2 burkar kokosmjölk, kylskåpskalla

200 g frysta jordjubbar

1 dl lönnsirap

1/2 tsk vaniljpulver

Färska jordgubbar, till servering

Öppna burkarna underifrån och häll av vattnet. Tina upp jorgubbarna och mixa till en slät bärmos. Blanda kokoskrämen, bärkrämen samt lönnsirap och vanilj i en kastrull och koka upp. Ta bort från värmen och fortsätta vispa. Låt svalna och ställ in i kylen för att svalna helt. Häll blandningen i en glassmaskin och fälj instruktionerna. Har du ingen maskin kan du hälla upp glassen i en form, ställa i frysen och röra om var 20:e minut i 2 timmar och sedan låta glassen frysa helt.

 

 

 

 

Läs om vår kommentarspolicy