Fried brown rice med King Oyster svamp och haricot verts

Happy Sunday!

Idag åker vi tillbaka till Bangkok efter en härlig helg i Hua Hin (mer om det sen). Jag ville dela med mig av ett bra söndagsrecept som smakar gott, mättar och är näringsrikt för hela familjen. Brunt ris är rikt på protein, så det är det enda riset vi äter hemma hos oss som gillar vego.

Fried rice med King Oyster svamp

4-6 portioner

4 portioner brunt ris, kokt

1/2 gul lök, upphackad

1 vitlöksklyfta, finhackad

2 King Oyster svampar, tärnade

1 paket haricots verts

1/2 röd paprika

1 avokado

Salt

Peppar

Liquid amino eller sojasås

Mirinsås

Chili, torkad

Sesamolja, kallpressad

Värm upp en stekpanna med sesamolja. Lägg i lök och vitlök och fräs på medelhög temperatur tills löken börjar bli mjuk. Lägg i svampen och stek på medelhög temperatur i cirka 5 minuter och tillsätt sedan paprika och haricot verts. Häll på aminosyror och mirin och stek i ytterliare 5 minuter tills vätskan har förvunnit. Tillsätt ris och stek på låg värme i 5 minuter tills riset fått en fin glansig yta.Smaka av med salt, chili och peppar samt ev mer amino/soja och mirin. Servera med avokado.

 

 

Läs om vår kommentarspolicy