Smörbönshummus och jäklaranamma

Hej fina vänner! I år gäller det! Nu ska vi bli vego hela bunten haha! Har ni hoppat på en vegansk första månad? Jag har dessvärre misslyckats med den saken. 
Det har varit ganska tyst på bloggen det senaste. Anledningen är ganska enkel: jag har inte haft någon matlust alls! Förra året var lite av en hälsodisaster för mig samt ett återhämtningsår, men vid en tidpunkt visste jag inte vad det var som triggade mina autoimmuna sjukdomar och därför pausade jag en stund. Men jag har inte gett upp!! Sakta men säkert känner jag att lusten till att laga mat till mig själv kommer tillbaka! Barnen är det lätt att laga mat till, jag njuter av att se dom äta god och näringsrik hemlagad mat! 

Hej och hå, här kommer årets första recept!

Smörbönshummus

3-4 portioner

1 burk smörbönor

1 vitlöksklyfta

Salt och peppar

2 msk kallpressad sesamolja 

1 msk tahini 

1 tsk spiskummin

1 msk citronjuice

Paprikapulver, till garnering

Skölj bönorna och häll ner i en matberedare eller mixer med lite vatten och resterande ingredienser utom olja. När bönorna har blivit en slät kräm häll  långsamt ner olja och kör mixern i en minut till. Ställ röran i kylen i 20 minuter och servera med dina favoritgrönsaker.

Läs om vår kommentarspolicy